INTAKE

KIBG KEURMERK

PSYCHOLOGISCH
ONDERZOEK

BEHANDELINGEN

AANBOD

Psychologenpraktijk Waalre is een praktijk voor psychologisch onderzoek en behandeling (therapie) bij psychische klachten van kinderen, jongeren en volwassenen. Wij bieden basis GGZ. Dat betekent dat wij in principe kortdurend werken. We werken klacht- en oplossingsgericht, op basis van een behandelplan dat we tijdens de intake opstellen. ‘Samen beslissen’ is daarbij ons uitgangspunt. Bij alle behandelingen is een actieve deelname van de cliënt nodig.

Wij voeren met trots het KiBG keurmerk. Dit keurmerk staat voor:

– Goed geïnformeerd
– Samen beslissen
– Zorg op maat
– Meten en leren
– Samen Beter

Klik op de button hiernaast voor meer informatie over het onderwerp.

INTAKE

De intake bestaat uit één en soms meerdere gesprekken. Tijdens de intake brengen de psycholoog en de cliënt(en) samen in kaart wat precies de klachten/problemen zijn en wat er gedaan zou kunnen worden om deze op te lossen. Vooraf wordt gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen, zodat iedereen goed voorbereid is.

Bij kinderen worden (ook in geval van scheiding) beide ouders betrokken bij de intake. Boven de 16 jaar kan de cliënt zelf kiezen wie hij/of zij nuttig vindt om mee te nemen naar het gesprek.

Soms blijkt alleen de intake al zoveel inzicht te geven dat verdere hulp niet nodig is, maar meestal wordt besloten tot verder psychologisch onderzoek of behandeling.

PSYCHOLOGISCH ONDERZOEK

Een psychologisch onderzoek wordt ingezet bij vragen rondom de ontwikkeling van het kind/de jeugdige waarvoor psychodiagnostiek noodzakelijk is. Volwassenen kunnen hiervoor niet bij ons terecht.

Psychodiagnostiek is het vaststellen welke psychische klachten, problemen of stoornissen er bij een cliënt precies spelen en het onderzoeken en zo mogelijk verklaren van de oorzaken. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van (gestructureerde) interviews, observaties en instrumenten zoals vragenlijsten en psychologische tests.

Naast ouders en het kind wordt (met toestemming van de ouders) ook de school bij dit onderzoek betrokken.

Psychologisch onderzoek wordt bijvoorbeeld ingezet (en vergoed) als er een vermoeden is van een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, zwak- of hoogbegaafdheid of autisme.

KIBG KEURMERK

.Wij voldoen aan de criteria voor het KiBG keurmerk. (zie ook https://www.kibg.nl/clientbeloftes#samen-beter).  Dit betekent voor u:

Goed geïnformeerd
Wij hebben een toegankelijke website waarop u alle actuele informatie vindt die nodig is om te beslissen of u bij ons behandeld kunt en wilt worden. Deze informatie helpt u ook om u goed voor te bereiden op de behandeling. Het gaat om informatie over onder meer bereikbaarheid, behandelaren, behandelmethoden, eHealth en cliëntervaringen. Uw behandeling start bij ons zo snel mogelijk.

Samen beslissen
We zorgen samen dat goed duidelijk is waarom u hulp vraagt en wat u wilt bereiken. U krijgt informatie over de mogelijkheden avde invulling van het behandeltraject. Kan de behandeling (deels) online gedaan worden? En is een groepsbehandeling wellicht passend voor u? Uw behandelaar legt u duidelijk uit wat er van u wordt verwacht in de behandeling. Apps en eHealth-modules ondersteunen uw behandeling, zodat u zelf op elk moment verder kunt werken aan uw herstel.

Zorg op maat
We hebben vertrouwen in uw eigen kracht en willen ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer zelf verder kan. We bespreken met u hoelang de behandeling ongeveer gaat duren. We kijken regelmatig samen of u op de goede weg bent om uw doelen te halen. Zo zorgen we er samen voor dat de behandeling blijft aansluiten op uw behoefte en niet langer duurt dan nodig. We gebruiken methoden waarvan is bewezen dat ze effectief zijn. Onze behandelaren zijn daarnaast opgeleid om u de behandeling te bieden die bij ú past: maatwerk.

Meten en leren
Om u de best mogelijke zorg te kunnen blijven geven zijn we altijd aan het leren en verbeteren. We luisteren goed naar hoe u onze zorg ervaart en we verzamelen gegevens over bijvoorbeeld het effect en de duur van onze behandelingen. De inzichten die we hieruit halen, gebruiken we om uw behandeling en onze dienstverlening te verbeteren. Daarom vragen wij u af toe een vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt bij de start van de behandeling, aan het einde en soms ook tussendoor. We kunnen niet beloven dat alles perfect zal gaan; we beloven wel dat wanneer dat niet het geval is, we hiervan leren.

Samen Beter
We delen onze expertise actief met andere zorgaanbieders binnen en rondom de GGZ. Zo kunnen anderen leren van onze kennis en ervaringen, en wij van hen. Samen werken we op die manier aan een betere mentale zorg in heel Nederland – voor u en voor anderen.

 

GROEPSTHERAPIE

OUDER
BEGELEIDING

RELATIE
THERAPIE

COGNITIEVE
GEDRAGS
THERAPIE

EMDR

E-HEALTH

GEZINS
THERAPIE

OPLOSSINGS
GERICHTE
THERAPIE

ACT

BEHANDELINGEN

Psychologische behandeling bij Psychologenpraktijk Waalre verloopt volgens een plan, dat in de eerste sessie(s) in overleg met de cliënt(en) wordt opgesteld. Naast gesprekken kunnen telefonische of online consulten worden ingepland. De ernst van de klachten wordt bij het begin en eind (en eventueel ook tussentijds) gemeten om na te gaan of de behandeling effect heeft.

Behandeling voor volwassenen is in de regel kortdurend (8-10 gesprekken) en gericht op het verminderen van de klachten en het oplossen van de problemen. Bij kinderen en jeugdigen kan zo nodig ook langduriger behandeling geboden worden.

HOOFDKANTOOR/ PRAKTIJK

Gezondheidscentrum Waalre-Dorp
Sportlaan 5
5581 BZ Waalre
T: 06-37023291

MEDISCH CENTRUM AALST

Raadhuisstraat 6 (eerste etage)
5582 JD Waalre

ALGEMEEN

E: info@psychologenpraktijkwaalre.nl
AGB-code praktijk: 94066055
KvK: 81427891

Copyright 2019 © Psychologen praktijk Waalre | Algemene voorwaarden | Privacy Statement | Branding & webdesign by Brand Agency Marte Methorst