OUDERS

JONGEREN

KINDEREN

VOLWASSENEN

VOOR WIE

Psychologenpraktijk Waalre is een kleinschalige praktijk voor psychologisch onderzoek en behandeling bij psychische klachten van kinderen, jongeren en volwassenen. De aanpak is afgestemd op de leeftijdgroep.

OUDERS

Als je kind zich niet goed ontwikkelt, of niet lekker in zijn vel zit, raakt je dat als ouder. Je wilt graag dat het goed gaat met je kind. Het is een spannende stap om een psycholoog in te schakelen, maar wel een stap die jou en/of je kind zou kunnen helpen bij het vaststellen, begrijpen en oplossen van de problemen. Psychische klachten van kinderen waarvoor je bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld:

R

Eet- of slaapproblemen

R

Somberheid, verdriet of eenzaamheid

R

Stress, angst of paniek

R

Niet kunnen verwerken van een traumatische ervaring

R

Lichamelijke klachten met een psychische oorzaak zoals hoofdpijn en buikpijn

R

Gedragsproblemen zoals druk zijn, niet luisteren en prikkelbaarheid

R

Problemen op school zoals leer-en concentratieproblemen

Soms zijn de zorgen over je kind zo groot dat je als ouder zelf stressklachten ontwikkelt of dat je relatie onder spanning komt te staan. Ook deze klachten kunnen door ons behandeld worden.

KINDEREN (0-16 jaar)

Ieder kind heeft wel eens een probleem zoals:

R

Bang voelen

R

Verdrietig zijn

R

Nare dingen denken

R

Ruzie maken

R

Ongehoorzaam zijn

Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen of met de hulp van bijvoorbeeld je ouder(s) of je juf/meester. Soms lukt dat niet en lijken de problemen alleen maar groter te worden. Een psycholoog kan dan helpen om de problemen op te lossen. Door gesprekken en testjes probeert ze er eerst achter te komen wat er precies aan de hand is. En daarna kan ze je door oefeningen, spelletjes en tips helpen om je fijner te voelen, leukere dingen te denken of je beter te gedragen.

Een psycholoog heeft beroepsgeheim. Zij praat niet zonder jouw toestemming met anderen over wat jij vertelt, behalve als het gevaarlijk is voor jou of anderen om niets te zeggen.

JONGEREN (16-23 jaar)

Iedereen heeft weleens een periode dat het niet zo lekker gaat. Je hebt dan bijvoorbeeld last van:

R

Somberheid

R

Stress

R

Slaapproblemen

R

Prikkelbaarheid

R

Problemen met je ouder(s) of met school

Wanneer het jou en/of je ouders niet lukt om deze problemen zelf op te lossen, kan een psycholoog soms helpen. In gesprekken kunnen wij je helpen met het vaststellen, begrijpen en oplossen van de problemen.

Omdat je ouder(s) vaak een onderdeel zijn van het probleem en/of de oplossing, worden die er meestal bij betrokken. Tot 16 jaar is dat verplicht, vanaf 16 jaar mag je hierover zelf beslissen.

Een psycholoog heeft beroepsgeheim. Dat betekent dat wij, zolang jij jezelf en anderen niet in gevaar brengt, niet zonder jouw toestemming met anderen zullen praten over wat jij ons verteld.

VOLWASSENEN (23+)

Psychologenpraktijk Waalre is van oudsher gespecialiseerd in kinderen en gezinnen, maar in de loop der jaren hebben we ook veel ervaring opgebouwd in het behandelen van volwassenen. 


Wij bieden cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR. Bij de behandeling zullen we, als dat nuttig lijkt, ook de partner en/of andere belangrijke personen uit het netwerk betrekken.

HOOFDKANTOOR/ PRAKTIJK

Gezondheidscentrum Waalre-Dorp
Sportlaan 5
5581 BZ Waalre
T: 06-37023291

MEDISCH CENTRUM AALST

Raadhuisstraat 6 (eerste etage)
5582 JD Waalre

ALGEMEEN

Copyright 2019 © Psychologen praktijk Waalre | Branding & webdesign by Brand Agency Marte Methorst